Industrin för krokodildjur

Krokodildjur kan självklart ses som ett otroligt farligt djur som man ej naturligt bör söka kontakt med. Men i själva verket finns det ett otroligt stort intresse från mänskligheten av att få uppleva djuren på närmare håll. Detta har skapat en bred turism och pengar som går tillbaka för bevaring av krokodildjurens områden.

Stor användning av krokodildjur

Människor har större användning av krokodildjur än många tror och de bidrar årligen med mängder av olika typer av hjälp och förbättringar. Dock finns det fall av att människor utnyttjat krokodildjur för egen lyx och vinning vilket ständigt försöks stoppas av organisationer och personal. Några bra sätt att använda sig utav dessa fina djur är:

Nationalparker och naturreservat för turism och ökad kunskap

Varje år besöks dagligen nationalparker runt om i världen för att människor ska kunna få chansen att uppleva krokodiler och alligatorer på ett säkert avstånd. Detta ger en positivt spridande överblick av djuren och deras situation i vardagen, samtidigt som det för budskapet vidare till framtida turister.

När du besöker en nationalpark som visar upp djur uppmanar vi dig att uppsöka parker som är kända för att fokusera på djurens välmående och att ge tillbaka till sina attraktioner i form av försvar och hjälp till överlevnad.

Krokodilkött och skinn

Dagens industri av kött och skinn ifrån krokodiler eller alligatorer har under ett antal år kantrats utav svarthandel men den fria marknaden ser positiv ut.

Populärt i ursprungslandet

I länderna som arterna ursprungligen kommer ifrån används djuren för deras kött och skinn för diverse ändamål och maträtter.

Detta ses som vardag om man gör det på rätt sätt och folk besöker länderna för att under rätt termer kunna testa spännande maträtter och köpa varor med läder från djuren.

Svarthandeln får företag att ta avstånd

Marknaden har dock minskat stort i takt med det tidigare intresset och stämpeln av lyx. Då det blivit mer och mer fokus på att behandla djur på rätt sätt, ses industrin över med stora ögon och det stora intresset av krokodilskiinn som tidigare existerade, har allt mer blivit fördömt av allmänheten.

Företag tar avstånd eller får kritik

Företag som Hermès tar avstånd från användandet av krokodilskinn samtidigt som stora klädkedjor som Louis Vuitton fått uppleva stor kritik för användandet av alligatorfarmar för att producera sina exklusiva produkter.

Balanserar upp naturen åt oss

Krokodilerna i Australien, såväl som alligatorerna i Amerika bidrar dagligen med sin närvaro som ett fruktat rovdjur i naturen. Då deras föda i stora drag innefattar arter som utan förordningar växer sig stora och förstör naturen.

  • De med sin närvaro balanserar upp mängden djur i området
  • Därmed reglerar de balansen för hur naturen i dess område ser ut.

Utan dem hade till exempel kaniner, sumpbäver och bisamråttan fortplantat sig snabbare och därav förstört en stor del av naturen.

Medicinsk hjälp för människor

I dagens forskning finns det starka bevis på att krokodilblod kan vara framtiden för att vi människor ska kunna skydda oss mot vissa sjukdomar.

Starkt immunförsvar

Krokodiler har ett immunsystem som intresserat forskare under en längre tid, då de utan problem kan klara av skador som i vanliga fall skulle leda till infektioner och sen död. Krokodiler verkar klara av allvarliga skador och det finns stora chanser att man stöter på krokodiler med endast tre ben, då de kan vara med om blodiga slagsmål men läker sedan.

Krokodilblod kan vara svaret på flera sjukdomar

År 1995 framställde forskare en kombination av mänskligt- och krokodilhemoglobin som spekuleras i att sjuka skulle dra nytta av.

Det finns också starka bevis på att krokodilblod kan vara svaret på att bekämpa svåra sjukdomar som HIV.